Voormalig drugslab ontmanteld

dinsdag 1 november 2016

Wijlre - De politie heeft dinsdag een voormalig drugslab ontmanteld in een loods aan de Industrieweg. Het lab werd maandagavond ontdekt waarna een onderzoek werd opgestart. Daarbij werd assistentie verleend door de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen en de brandweer. Uit onderzoek blijkt dat er op deze locatie amfetamine is geproduceerd. Het lab was niet meer in bedrijf. De attributen zoals branders stonden niet meer in de loods. Er stonden wel enkele tientallen vaten met resten en afval die door de productie zijn ontstaan. Dinsdag zijn alle resten van het laboratorium onderzocht en verwijderd.

Een drugslab brengt ernstige gevaren met zich mee. Denk daarbij vooral aan ontploffingsgevaar en de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. De producenten van (synthetische) drugs maken zich schuldig aan het overtreden van de opiumwetgeving en verdienen grof geld. Het eventueel gedumpte afval vervuilt de natuur en treft de portemonnee van de grondeigenaar en de belastingbetaler.

Bij het onderzoek is het Team Ondermijning Limburg betrokken. Dit team is onderdeel van een gezamenlijke ge├»ntensiveerde aanpak om als overheid de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in Zuid-Nederland op het gebied van de georganiseerde hennepteelt, de productie van synthetische drugs (inclusief dumpingen van drugsafval) een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financi├źn, vergunningen en huisvesting. Elke interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden. Het Team Ondermijning Limburg werkt integraal samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Noorbeek | 112 alarmeringen Noorbeek | Goedkoop Tanken in Noorbeek | Supermarkten in Noorbeek | Weerbericht Noorbeek