‘Jammer’ leidt naar drie gestolen auto’s

woensdag 20 september 2017

Eijsden - Dinsdagmiddag controleerde de politie samen met het agentschap Telecom een adres in Eijsden. Aanleiding was de mogelijke aanwezigheid van een ‘jammer’. In de bedrijfsloods werd een mobiele en een vaste jammer aangetroffen maar ook drie gestolen auto’s. Twee mannen die in de loods aan het werk waren zijn aangehouden.

Tijdens de controle stond een gestripte chassis op de hefbrug. Van een andere auto lagen gestripte onderdelen in de loods. Een derde auto stond nog onaangeroerd in de ruimte. Ook deze auto bleek te zijn gestolen. De twee mannen die in de loods aan het werk waren zijn aangehouden. Beide mannen komen uit Landgraaf. Ze zijn 36 en 46 jaar oud. Ze zijn allebei in verzekering gesteld.

Jammers: verboden stoorzenders

Het is verboden om jammers binnen de Europese Economische Ruimte te brengen. Een jammer is een stoorzender die mobiel telefoon- en internetverkeer plaatselijk onmogelijk maakt. Sommige jammers verstoren GPS-signalen, zodat mensen en goederen niet te traceren zijn. De apparaten hinderen politie, brandweer en ambulance, omdat gebruik ervan 112 onbereikbaar maakt of navigatie onmogelijk maakt. Jammers kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken. Jammers kunnen niet legaal in de handel worden gebracht.

2017151375

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Noorbeek | 112 alarmeringen Noorbeek | Goedkoop Tanken in Noorbeek | Supermarkten in Noorbeek | Weerbericht Noorbeek