Snelheidscontrole op A2 bij tunneltracee

dinsdag 4 februari 2014

Maastricht - Een radarsnelheidscontrole bij de werkzaamheden op de A2 heeft dinsdag 4 februari tussen 08.00 en 14.30 uur ongeveer 500 snelheids-overtredingen opgeleverd. Bij deze controle werden ruim 5000 voertuigen gecontroleerd.

In de controletijd werden door de radarwagen 5590 passerendevoertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Als hoogst gemeten snelheid werd 96 kmper uur genoteerd. Onder de voertuigen die gecontroleerd werden, waren er driedie harder reden dan 90 km/u, 32 die harder dan 80 km/u reden en ook 26vrachtauto's bleken de limiet van 50 km/u ruim te overschrijden.

Langs de A2 worden langdurig werkzaamheden uitgevoerd om dezesnelweg te ondertunnelen. De controleplaats was ingericht bij een gedeeltebuiten de bebouwde kom van Maastricht tussen de Kennedybrug en de Oeslingerbaan.Het uitgaande verkeer werd gecontroleerd. De voertuigen die sneller reden dan demaximum toegestane snelheid, werden geflitst. De eigenaren hiervan krijgen debekeuring binnenkort per post toegezonden.

De politie blijft regelmatig op de A2 controleren in de buurtvan de wegwerkzaamheden. Op dat gedeelte is een snelheidslimiet van 50 km/uingesteld. De ervaring leert dat het verkeer vaak harder rijdt dan istoegestaan, hetgeen gevaarlijke situaties met zich meebrengt. De beperktesnelheid is ingesteld vanwege de smallere rijbanen en de bebakening die vlaklangs de weg is opgesteld.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Noorbeek | 112 alarmeringen Noorbeek | Goedkoop Tanken in Noorbeek | Supermarkten in Noorbeek | Weerbericht Noorbeek